1 Nisan 2015 Çarşamba

30 MART 2015 TARİHLİ SABAH GAZETESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

30 MART 2015 TARİHLİ SABAH GAZETESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

19 Mart Salı günü Sabah gazetesinde yapılan röportajın 30 Mart 2015 pazartesi günü 8. Sayfasından yayınlanan “Biz Lider Severiz, Başkanlık Uyar” başlıklı röportajda bahsi geçen cümle benim söylemim değil, muhabirin kendi yorumundan ibarettir.

19 Mart 2015 tarihinde Sabah Gazetesinde yapılan röportajda “Türk halkının lider sevdiğini, hatta güçlü lider sevdiğini ve görmek istediğinden” bahsettim. Hatta bu konunun anketlerde ne kadar manipulatif olarak kullanılabildiğini anlattım. Şöyle ki:

“Sokaktaki insanlara “güçlü lider görmek görmek ister misiniz sorusunu soruyorlar. Bizim halkımız güçlü lider sevdiği için genelde cevap evet olarak çıkıyor. Bu cevabı halk başkanlık sistemine destek veriyor olarak yorumluyorlar. Oysa, sokaktaki insanın başkanlık sistemini tam olarak anladığını sanmıyorum. Belki sistemi anlatsanız istemeyecek. Gerçi sistemin de ne olacağı tam olarak belli değil zaten. Türk usulu Başkanlıktan kasıt tam nedir henüz kimse bilmiyor.”

Yaptığım bu açıklamanın sadece “Türk halkı lider sever” bölümü baz alınarak gerisi tamamen röportajı yapan muhabirin yorumu ile 30 Mart tarihinde “Başkanlık uyar” bölümü eklenerek “Biz Lider Severiz, Başkanlık Uyar” şeklinde gerçeği yansıtmayan bir başlık atılmıştır. Oysa, sözlerimde başkanlık sisteminin  uygunluğuna dair hiç bir yorum bulunmadığı gibi röportajda “bahsi geçen sistemin ne olduğunun da kesin bilinmediğinden” bahsetmiştim.


Halkın lider sevmesi, partilerin lider partisi olması ve güçlü lider imajının seçimlerde öne geçiren bir imaj olması ile bir sistem değişikliğini öngören “Başkanlık sisteminin uygunluğu” tamamen farklı konular olup, aynı anlama gelmesi mümkün değildir. Bahsi geçen başlık muhabirin kendi yorumu olup benim söylemimle hiç bir ilgisi yoktur.